photo01
<
Sluiten
>

willowmae@indieplant.com

Genre

Folk

DownloadNieuwe release

BLOSSOMS BLOOMING NOW AVAILABLE ON SPOTIFY

Willow Mae op Spotify

Video's

Minder
Meer

Muziek

Events

Foto's

Biografie

Een zomernacht, fluisterende stemmen, gelach, een kus, prikkelend gras, de warmte van huid op huid: De liefde in al haar facetten. Willow Mae neemt je met haar rough romantic folk/pop mee in de uitdaging, de spanning, de romantiek én het gevaar van de liefde. Haar acoustic-based muziek geeft in love-songs en ruige popsongs de veelzijdigheid aan, van Willow Mae (Willemijn van Helden) als zangeres, maar ook van de liefde. Willow Mae staat bekend om haar vocale veelzijdigheid, loepzuivere en kristalheldere stem. Haar band word geloofd om z'n unieke strakke sound.

Begin 2013 bracht Willow Mae een goed ontvangen EP ('Songs and Serenades') met 5 songs uit onder de naam SETH. De muziek van deze EP was geschreven door haar, en haar broer –gitarist van de band-. Toch waren zij niet tevreden met dit resultaat. De muziek en het thema vroegen om meer. In 2014 beëindigden zij een uitermate succesvolle crowdfundingsactie via Voordekunst.nl waar maar liefst €17.045,- op werd gehaald. Dit geld zou besteed worden aan een album met 12 eigen geschreven nummers met strijkers, blazers en volledige band. 'Song of Songs' is geproduceerd door Steven Favier en opgenomen door Martijn Groeneveld in Mailmen (Janne Schra, Dotan), werd ingespeeld door de vaste bandleden en aangevuld met gerenommeerde muzikanten uit Nederland (oa. Metropole Orkest, Anouk, Trijntje Oosterhuis, Dennis Kolen). De release van dit album staat gepland in de zomer van 2017. Eerder speelde Willow Mae oa. in jazzclubs en venues als Bethany’s Jazzclub Amsterdam, Bonfire Dordrecht (voormalig Bibelot) en De Kargadoor Utrecht. Ook speelde zij in Theater Walhalla en bij Live uit Lloyd voor RTV Rijnmond.Willow Mae maakt acoustic-based muziek. Sferisch, romantisch met een stevige popsound. Haar herkenbare stijl vindt zijn inspiratie in de pop, jazz & countryhoek (James Taylor, Joni Mitchell, Noa, Wallis Bird). De basisbezetting is akoestische gitaar, toetsen / piano, bas, drums & backingvocals, In de akoestische setting (ak. git., backingvox) is haar performance intiem en ligt de nadruk op de zang en het fingerstyle gitaarspel. Willemijn van Helden is als zangeres/actrice afgestudeerd aan het ArtEZ conservatorium en werd onlangs geselecteerd door de European Voice Teaching Association (EVTA) om deel te nemen aan het internationale programma Eurovox te Riga waar zij deelnam aan masterclasses en een concert gaf. Zij word geloofd om haar professionaliteit en ambacht, haar veelzijdigheid en krachtige stem, evenals haar overtuigende en vertellende performance.

Willow Mae staat onder het management van St. SETH music & theatre entertainment; een organisatie die in 2012 is opgericht om professionele artiesten te ondersteunen in hun muzikale en theatrale carrière.

Minder
Meer

Boekingen

Indieplant Bookings

Willow Mae boeken ? Buiten NL: +31 85 4010 544


Social

Technische Rider

Willow Mae & INDIEPLANT   ©  2017
Password Reset
Please enter your e-mail address. You will receive a new password via e-mail.