photo01
<
Sluiten
>

willowmae@indieplant.com

Genre

Folk

Have you received a download card? Enter your unique code below

DownloadNieuwe release

BLOSSOMS BLOOMING NOW AVAILABLE ON SPOTIFY

Willow Mae op Spotify

Video's

Minder
Meer

Muziek

Events

Foto's

Biografie

“Seas or rivers have no power to extinguish love.” Liefde kan pijnlijk schuren, maar waar liefde tot bloei komt is er extase. Willow Mae neemt je met haar rough romantic folk/pop mee in het mysterie van de liefde. De hete adem van passie raakt de koude lucht van verkilde liefde, met onweer als gevolg. Zoals de liefde kleurrijk, veelzijdig, ontstuimig, onvoorspelbaar en tegelijkertijd onverzadigbaar is, zo is ook Willow Mae dat in haar muziek, teksten en performance. De veelzijdige acoustic-based pop/folksongs vinden hun inspiratie bij James Taylor, The Beatles en Joni Mitchell. Soms is Alanis Morisette hoorbaar of is het poëtisch als Noa. Willow Mae zoekt met haar pop-bezetting (zang, backing vocals, el. gitaar, ak. gitaar, toetsen, bas, drums) de grenzen op van akoestische gitaarmuziek. Tijdens concerten ligt de focus van Willow Mae op beleving; iedere show is een intense en unieke publiekservaring.

Willemijn (Willow Mae) - zangeres, componiste en tekstschrijver - groeide samen met haar broer Jan - componist en akoestisch gitarist - op als jongste in een gezin van acht.

“ ‘Bij ons is alles toch goed?’ Het beeld van mijn leven klopte niet met mijn beleving. Ik zag maar voelde me niet gezien. Dit is een belangrijke drijfveer geworden in mijn muziek en verdere leven. Mijn zoektocht begon naar waarachtigheid, schoonheid, écht leven, échte liefde. Dit klinkt door in mijn muziek. Door middel van muziek heb ik geprobeerd iets van het mysterie van het leven en de liefde willen onthullen. Ik ontdekte dat zelfs wanneer ik met moeilijke dingen geconfronteerd word, kan genieten van bijvoorbeeld de geur van lentedauw. Als een vogel een veer verliest, kan ik deze oprapen en deze bijvoorbeeld in mijn haar doen. Ieder jaar groeien er weer nieuwe knoppen aan de bomen en wordt het weer lichter. Daar wil ik over vertellen.”

Willow Mae begint een succesvolle crowdfundingsactie via Voordekunst.nl waar ruim €17.000,- op wordt gehaald. Dit geld wordt besteed aan een debuutalbum met 12 eigen geschreven nummers met strijkers, blazers en volledige band. Willow Mae over deze periode:

“Hoogzwanger nam ik mijn CD op. Ik bezong het leven en de liefde terwijl er een kindje groeide in mijn buik. Deze zwangerschap maakte mijn onderzoek des te bijzonderder. Ik zie mijn debuutplaat in vele opzichten als ‘giving birth’.”

In diezelfde periode doet Willow Mae een wintertour door de grote steden van Nederland en speelde in diverse theaters en venues. Haar debuutsingle ‘Blossoms Blooming’ wordt opgepikt door Indieplant Music, een independent musicplatform/label. In oktober 2016 wordt de tweede single ‘Spring dew in fall’ uitgebracht. Deze single scoort 40.000 streams op Spotify en 10.000 hits op YouTube.
Willemijn studeerde als zangeres/actrice cum laude af aan het ArtEZ conservatorium. Zij werd geselecteerd door de European Voice Teaching Association (EVTA) om deel te nemen aan het internationale programma Eurovox te Riga. Zij nam deel aan diverse masterclasses van het topsegment zangdocenten in Europa en gaf een concert voor hen. Willemijn wordt geroemd om haar open persoonlijkheid, professionaliteit en ambacht, haar veelzijdigheid en krachtige stem, evenals haar overtuigende en sprekende performance. Willemijn is ook werkzaam als sessiezangeres en vocal coach.

Willow Mae staat onder het management van stichting SETH Music & Theatre Entertainment. Een organisatie die in 2012 door Willemijn zelf is opgericht om professionele artiesten te ondersteunen in hun muzikale en theatrale carrière.

Contact:

St. SETH music & theatre entertainment
Management: Marian de Jong / Monica Buurmeester
Marian@seth-entertainment.nl / monica@seth-entertainment.nl
Label manager: George Janssen George@indieplant.com

Perskit:
www.indieplant.com/willowmae
www.willowmaemusic.nl
www.facebook.com/willowmaemusicNL
www.soundcloud.com/willowmaemusic

Minder
Meer

Pers

3voor12Rotterdam: "Sterke nummers en poëtische teksten" “Willow Mae mag vaker buiten haar comfort-zone” Als reactie op experimenteel duo-optreden.
3voor12leiden

"muzikaal-technische kwaliteiten, het vermogen om op een krachtige manier akoestische muziek te maken, maar het belangrijkste nog: een missie."
Popunie

Boekingen

Indieplant Bookings

Willow Mae boeken ? Buiten NL: +31 228 350 880


Social

Technische Rider

Willow Mae & INDIEPLANT   ©  2017
Password Reset
Please enter your e-mail address. You will receive a new password via e-mail.