photo01
<
Sluiten
>

186mr.velden@gmail.com

Type

Freebie

Genre

Nederlandstalige Roots en Rock

Video's
Foto's
Biografie

Nieuwe release

De eerste recensie: Het nieuwe album “Oase van licht” van Verstappen, de band rond singer songwriter Roland Verstappen, heeft weer genoeg te bieden. Een vleugje cajun, een zweem van blues, een snuf country/americana. Ik meen zelfs een spatje Eagles te bespeuren. Dat kan liggen aan het gitaarspel van Cor Mutsers op het titelnummer “Oase van licht”. Nou is Roland geen hitjager maar er staan wel een paar radiowaardige songs op het album zoals “Daar”, enigszins stevig. Ook het tot single benoemde “Niemand is meer” kan op de radio niet misstaan. Het is een regelrechte protestsong tegen populisme en discriminatie, iets waar Nederland tegenwoordig ruim in vertegenwoordigd is. De woorden; Niemand is meer, niemand is minder zouden ze in politiek Den Haag eens een keer tot uitvoer moeten brengen in plaats van de roeptoeter politiek die ze daar nu bezigen.
Een persoonlijke noot vind je in de nummers “In één adem” en “Alleen voor jou”. Kortom een album met veel facetten en een mooie aanvulling voor het CD rek.

Video's

Foto's

Biografie

NL ROOTS band VERSTAPPEN brengt een oorspronkelijke set liedjes met een grote variëteit aan stijlen. Van Blues naar Cajun en van Rock naar luisterlied. Teksten met passie, uitgevoerd door doorgewinterde, haast virtuoze muzikanten. Maar alles draait om het liedje. En de stemmen die je raken.

Verrassend, vurig, volwassen: Verstappen!
Roland Verstappen na 20 jaar opnieuw op weg naar de hitlijsten

Ken je hem nog? De meezinger ‘Helemaal niets’ van Roland Verstappen? En de radioplaat “Zij Is Een Wonder” van hetzelfde debuutalbum? Terwijl de in 1993 door Peter Koelewijn geproduceerde hitsingle het nog steeds goed doet op menig karaoke feestje, komt de zanger anno 2017 met een nieuw geluid. Op het album ‘Oase van Licht’ laat hij als voorman van de band Verstappen horen hoe hij door de jaren muzikaal is gegroeid. De release is vanaf 14 april verkrijgbaar en verrast met een volwassen en vernieuwende Nederpop sound. Onveranderd is het vuur waarmee dit ten gehore wordt gebracht. Dat is niets minder dan in ‘93.
Lichtvoetige diepgang
Opnieuw beginnen, leren loslaten, naar liefde zoeken en kracht in jezelf vinden. Verstappen schikt er niet voor terug, maar maakt er muziek van. De band verwerkt de soms zware thema’s in een lichte melodie die klinkt als Nederlandstalige Americana. NL-Roots, noemen de mannen dat. Het resultaat van dit muzikale proces? Een kersverse CD die nergens zwaar aanvoelt maar wel ergens over gaat. ‘Oase van Licht’ varieert van swingende meezingers tot nummers die je aan het denken zetten. De volwassenheid, muzikaliteit en eigenheid waarmee dit gebeurt loopt als een rode draad door het album.
Van solo naar samen
“Het was even wennen, werken met een band” meldt voorman Roland. “Na een paar hitsingles en vier albums als solist was het tijd voor iets anders. Ik belde bassist Marco van der Velden en twee weken later repeteerde ik voor het eerst met band. Door feedback van Marco en drummer Frans Damen heb ik heel duidelijk beseft dat het niet om mij gaat, maar alleen het liedje telt. Hun moed om commentaar te geven en de muzikale kunde van Leon Groeneveld (toetsen, accordeon, zang) en Toer Greve (gitaar) heeft die ontwikkeling mogelijk gemaakt.” En alles is live opgenomen. Dat creëert het samen geluid.
Verstappen 2.0
Met Oase van Licht heeft Roland Verstappen, zoals we hem kennen uit de jaren 90, zichzelf muzikaal opnieuw uitgevonden. Met hetzelfde vuur als in zijn jonge jaren, maar nu met band en meer talent zien we een verbeterde versie van de muzikant. Of Verstappen hiermee weer tracks neerzet die over twintig jaar nog mee worden gezongen zal de tijd vertellen. Aan de kwaliteit van de muziek en het enthousiasme van de muzikanten zal het niet liggen.

Minder
Meer

Boekingen

Indieplant Bookings

VERSTAPPEN (DE BAND) boeken ? Outside NL: +31 228 350 880


Social

Password Reset
Please enter your e-mail address. You will receive a new password via e-mail.