photo01
<
Sluiten
>

516mschraven76@hotmail.com

Type

Freebie

Genre

Amerikaanse rock

Video's
Muziek
Foto's
Biografie
Pers
SOCIAL

Heb je een download card ontvangen? Vul de unieke code hieronder in

DownloadBand website

www.themark.info

Voor contactinformatie, het laatste nieuws en méér!
PERSBERICHT

“Droom groot!”, moet zanger / songwriter Mark Schraven van de Brabantse band The Mark vast gedacht hebben toen hij de nieuwe EP “Floating Downstream” voor Indieplant produceerde.

Hij stuurde namelijk vier van zijn liedjes naar vermaarde sessiedrummer Kenny Aronoff (o.a. Bruce Springsteen, The Rolling Stones en , Bruno Mars ) in Los Angeles met de vraag of hij het zou zien zitten om voor The Mark de drumpartijen in te spelen. Naast een glansrijke carrière als sessiedrummer zit Aronoff sinds 1997 al op de drumkruk in de band van CCR-frontman John Fogerty. Aronoff was dermate enthousiast over de door Mark gepende songs, dat hij zonder moeite Fogerty-bassist James LoMenzo (o.a. Megadeth, David Lee Roth en White Lion) en -toetsenist Bob Malone (o.a. Bob Seger, Jackson Browne en Billy Gibbons) aan boord kreeg om samen met hem de songs in te spelen.

Internationale sterren

Andere gastmuzikanten sloten daarna graag aan. Zo speelt op de single “Louisiana Voodoo” de legendarische songwriter Tony Joe White de elektrische gitaar. Kort na de opname overleed White in 2018, wat deze song van The Mark één van de laatste projecten maakt waaraan deze legende heeft gewerkt.

Voor de ballad “Rivers” zocht Mark een zanger die precies weet hoe je goed meerstemmig kan zingen. Hij vond deze zanger in “Rock & Roll Hall of Famer” Richie Furay (o.a. Buffalo Springfield en Poco) die uit puur enthousiasme niet één, maar drie backing vocals inzong, waardoor het liedje een Eagles-achtig geluid kreeg.

Ook zanger / gitarist Billy Bremner (o.a. Paul McCartney, Little Richard en Nick Lowe) deed een duit in het zakje en leverde een zomerse gitaar- en zangpartij af op “Sweet As Honey”.

Nationale sterren

Niet alleen zijn internationale artiesten te horen op de vier liedjes van The Mark, maar ook de lage landen zijn goed vertegenwoordigd. Wat te denken van gitaargigant Dany Lademacher (Herman Brood’s Wild Romance) en niemand minder dan George Baker en Erwin Nyhoff (The Prodigal Sons en finalist van The Voice of Holland 2012) die vocaal een bijdrage hebben geleverd.

De songs zijn gemixt door producer Oscar Holleman (o.a. Krezip, Within Temptation en Kovacs) en in de Wisseloord Studio te Hilversum gemasterd door Grammy-winnend technicus Darcy Proper.

KORTOM: een plaat die klinkt als een klok!!!

koop de EP

Video's

Minder
Meer

Muziek

Minder
Meer

Events

Foto's

Biografie

Tilburg, 14-10-2020

The Mark - Amerikaanse rock van Nederlandse bodem.

“Maak je het niet te protserig?” is het eerste dat Mark Schraven zegt als je over hem wilt schrijven. De 44-jarige zanger/gitarist van The Mark is niet een man van grote woorden. Liever laat hij zijn muziek voor zich spreken. Hoewel, spreken? Goede muziek voel je. Zoals hij zelf als driejarige geraakt werd door Elvis, via de 45-toerensingles van zijn moeder. Het waren niet Presley’s woorden, groove of melodieën die hem instant fan maakten, het was de manier waarop The King zong. “Er zit een oprechtheid in; hij meent elk woord dat hij zingt”.

Met het idee dat muziek boven alles puur en oprecht moet zijn, gaat Mark op les. Negen jaar jong is hij en de gitaar zijn instrument. Op zijn twaalfde vormt hij met zijn vier jaar oudere broer Ralph zijn eerste band. Behalve de gitaar worden drums, bas, toetsen en met name zang zijn andere instrumenten. Noodgedwongen, maar niet ongewenst: met zijn tweeën heb je immers altijd een derde persoon nodig om een band te kunnen vormen. Afhankelijk van wat de derde persoon speelt, wisselt Mark van instrument.

Met de brede muzikale basis die hem dat oplevert, kan hij alle kanten uit. In de loop der jaren speelt hij in talloze bands, niet zelden tegelijkertijd. Van blues tot akoestische covers uit de top 100, als begeleider van singer-songwriter Roland Verstappen, in een Elvis tributeband, een coverband voor bruiloften en partijen, tot aan klassieke Amerikaanse rock: hij doet het allemaal. In meer dan vijftien bands speelt hij rock, country, blues, rock ’n roll, folk, roots, punk en hardrock. Als begeleider van stergitarist James Burton komt hij dicht bij zijn oude idool: de Amerikaan was jarenlang bandleider van Elvis Presley. Het podium is zijn leerschool; niet alleen in Nederland, maar ook ver daarbuiten. Mark: “Zo leerde ik dat je bij elk optreden tot de volle 100% moet gaan. Anders kan je beter thuisblijven.”

Vier tot vijf keer per week staat hij op de planken. Alleen: hij verliest de lol in het spelen. Bovendien blijft er te weinig tijd over voor Mufkin Tass, de band die hij samen met zijn broer Ralph heeft gevormd. Dus stopt hij en richt alle aandacht op de eigen band en daarmee werken met topmuzikanten en dito producers in de beste studio’s. Zo werken ze voor debuutalbum ‘Live and Love between Passion and Persistence’ met muzikanten die eerder speelden met o.a. Bob Dylan, Bruce Springsteen en Neil Young. Na de release touren ze door heel Europa en de Verenigde Staten, waar ze soms wel drie keer op een avond spelen, tot aan de legendarische Whisky a Go-Go in Los Angeles aan toe. Een jongensdroom die uitkomt. En zoals dat gaat met dromen die uitkomen, wacht er terug in Nederland een zwart gat. Dat betekent het einde van de band.

Waar het één eindigt, begint het ander. Het opent de deur voor The Mark, zijn nieuwe formatie met Mark in de rol van zanger/gitarist. Gewapend met dertig jaar ervaring en vakmanschap gaat hij met deze band terug naar de basis. De formatie staat voor pure, oprechte muziek uit het hart, net zoals bij oude helden Johnny Cash, Rory Gallagher en Elvis. Het is op Amerikaanse leest geschoeide rock met een bluesfeel, live net zo goed als op plaat. Maar dat is logisch. Mark: “Vroeger zette je geen voet in de studio als je niet écht kon spelen. Daar geloof ik in. The Mark staat voor echtheid, eigenheid, intensiteit en een goeie song, zonder compromissen.”

In 2019 sluit The Mark zich aan bij Indieplant en komt ook nieuw werk van de grond, te beginnen met de single ‘Back Home To You’, een melancholische song over altijd de weg terug naar huis kunnen vinden. De single is met lof ontvangen. "Een goede single" en "een mooie stem" is op 21 januari jl. namelijk het assessment van radiomakers Henkjan Smits en Manuela Kemp na het beluisteren van The Mark tijdens hun programma De MAX Kantoorsessie op NPO Radio 5. Ook regionaal en lokaal kon de track op behoorlijk wat Airplay rekenen.

Dit jaar 2020 zal in het teken staan van verbreding van het ingeslagen pad met een in Los Angeles opgenomen EP met klinkende namen, getiteld "Floating Downstream"!

AFGELOPEN SHOWCASES 2020

10-11-2020: The Mark (interview), 1 uur special, Box Music (telefonisch)
14-10-2020: The Mark (unplugged & interview), Jolwin.nl, Mfm Brabant, Uden
12-10-2020: The Mark (interview), Muziek & Zo, Omroep Brabant (telefonisch)
11-10-2020: The Mark (unplugged & interview), Linders&Linders LIVE, 0486TV, Grave
04-10-2020: The Mark (unplugged & interview), Kakafonie, Midvliet FM, Leidschendam
26-09-2020: The Mark (unplugged & interview), Joosten In Het Weekend, Radio A-FM, Hank
18-09-2020: The Mark (unplugged & interview), RemarQable Radio, Omroep Tholen, Tholen
05-09-2020: The Mark (unplugged & interview), Eugenie’s Weekendshow, Langstraat FM, Waalwijk
25-08-2020: The Mark (interview), Tegen De Stroom In, Omroep Helmond (telefonisch)
09-08-2020: The Mark (interview), The 18.05 to Nashville, Omroep Land van Cuijk (telefonisch)
08-08-2020: The Mark (interview), Erik op zaterdag, 99.9 Oldies, Aruba (telefonisch)
08-08-2020: The Mark (interview), Erik op zaterdag, Vandaag radio (telefonisch)
08-08-2020: The Mark (interview), Erik op zaterdag, HTR Heusden (telefonisch)
08-08-2020: The Mark (interview), Erik op zaterdag, RTV Voorst (telefonisch)
08-08-2020: The Mark (interview), Erik op zaterdag, RTV Veluwezoom (telefonisch)
08-08-2020: The Mark (interview), Erik op zaterdag, LOG (telefonisch)
01-08-2020: The Mark (interview), Sensatie Generatie, RTV Ridderkerk (telefonisch)
31-07-2020: The Mark (unplugged & interview), T On Air, ZuidWest FM, Bergen op Zoom
26-07-2020: The Mark (interview), The 18.05 to Nashville, Omroep Land van Cuijk (telefonisch)
26-07-2020: The Mark (interview), Zondagmiddagmatinee met Arie de V., Rucphen FM, Rucphen
22-07-2020: The Mark (interview), NOS Radio 1 Journaal, NPO Radio 1 (telefonisch)
27-02-2020: The Mark (unplugged & interview), Club ZuidWest, ZuidWest FM, Bergen op Zoom
24-02-2020: The Mark (unplugged & interview), de Music Corner, LOG, Goirle
19-02-2020: The Mark (interview), Jolwin.nl, MFM, Oss
09-02-2020: Jam van Besouw (open podium), cultureel centrum Jan van Besouw, Goirle
21-01-2020: The Mark (unplugged & interview), de MAX, NPO Radio 5, Hilversum
18-01-2020: The Mark (unplugged), ’t Houterom, Terheijden
12-01-2020: Jam van Besouw (open podium), cultureel centrum Jan van Besouw, Goirle

2019

19-12-2019: The Mark (single presentatie), Stadstheater De Boemel, Tilburg
13-10-2019: Jam van Besouw (open podium), cultureel centrum Jan van Besouw, Goirle
08-09-2019: Jam van Besouw (open podium), cultureel centrum Jan van Besouw, Goirle
01-09-2019: Tien jaar MuziekFabriek (open podium), Stadstheater De Boemel, Tilburg

Minder
Meer

Pers


Rootsy popsongs met Hall of Famers
MUSIC MAKER
september / oktober 2020 issue
"They're a great talent and I enjoy playing with them"
- James Burton (gitaarlegende) -

“Zanger Mark Schraven heeft naast een goed charisma een enorm kleurenpalet en groots bereik.”
- Brabants Dagblad -

Boekingen

Indieplant Bookings

The Mark boeken ? Outside NL: +31 228 350 880


Social

Password Reset
Please enter your e-mail address. You will receive a new password via e-mail.