photo01
<
Sluiten
>

435info@ip-records.nl

Type

Freebie

Genre

Nederlandstalig, Pop

Video's
Muziek
Foto's
Biografie
SOCIAL
Technische Rider

Video's

Minder
Meer

Muziek

Foto's

Biografie

Berjan begon in 2013 met een cover van ‘In de Hemel is de Heer’. De videoclip hiervan is inmiddels meer dan 50000 keer bekeken. Zijn eigen single ‘Onderweg’ bracht hem al op diverse plekken in het land en zelfs een uitstapje naar Brussel. Ook in kerken is Berjan met zijn band een graag geziene gast. Of hij nu akoestisch en solo speelt of in volle band-bezetting, het publiek reageert enthousiast! Of hij nu Gospel, Nederlandstalig of Pop-muziek zingt, Berjan weet ieder genre met zijn warme geluid te vertolken!

Al op jonge leeftijd zong Berjan al in zijn kerk. Het moet zo rond 2013 geweest zijn dat hij werd voorgesteld aan zijn huidige manager Gert Vinke. Berjan was op vakantie geweest in Letni Den, waar hij op de camping het lied In de Hemel is de Heer zong. Een andere campinggast, Wouter Kaan schreef ter plekke een rap op deze song. De opname van dit spontane optreden kwam onder de aandacht van Gert Vinke, hij had net zijn opleiding tot producer en sound engineer afgemaakt. Samen maakten zij de opname ‘In de Hemel is de Heer (Rapversie)’ Deze is op Youtube inmiddels 58000 keer bekeken.

Nu jaren later zijn de twee goede vrienden en werken nog steeds samen! De band werd uitgebreid en bestaat nu uit:
Berjan Welink zang / (gitaar akoestisch)
Bart Oosterhoff rum / percussie
Hermen Gerrits sax
Sander Knol bas
Erwin van de Berg toetsen
Daan Braad gitaren (elektrisch / akoestisch)

Er mag gerust gezegd worden dat de bandleden een familie zijn. Ze steunen elkaar door dik en dun! Dit hoor je terug in de muziek die ze maken. Ieder lid is van even groot belang.

Op het hoogtepunt van de vluchtelingencrisis bracht Berjan ‘Onderweg’ uit. Een lied dat enerzijds de klankkleur van de band heel goed weergeeft, en anderzijds laat het zien dat de band een serieuze boodschap niet schuwt! ‘Onderweg’ klom in 2018 van plek 879 naar plek 397 in de GrootNieuwsRadio top 1008.

Naast eigen concerten heeft de band ook samengewerkt met Ralph van Manen, Sharon Kips, Gerald Troost en Martin Brand. Ook diverse koren hebben het podium met Berjan gedeeld. Iedere maand is hij wel ergens in een kerk te vinden om de zang te begeleiden, en voor stichting De Verre naasten hebben we een speciaal voor hen geschreven lied opgenomen.

Inmiddels werkt de band aan hun debuut album. Hierop komen ongeveer 13 liedjes met als thema’s liefde, verdriet en samenleving. Dat Marco Borsato en Stef Bos grote inspiratiebronnen zijn zal op dit album terug te horen zijn. Voorzichtige planning van release: medio 2020.

Minder
Meer

Boekingen

Indieplant Bookings

Berjan Welink boeken ? Outside NL: +31 228 350 880


Social

Technische Rider

Password Reset
Please enter your e-mail address. You will receive a new password via e-mail.